Lakebosschentocht Ruddervoorde
Zondag 8 november 2020

Kleinste afstand toegankeljk voor G-SportKleinste afstand toegankeljk voor rolstoelgebruikersKleinste afstand toegankeljk voor kinderwagensHonden toegelaten, mits aangelijndNordic WalkingToiletten op startplaats ? controleposten

 Afstanden 5 km 7 km 10 km 13 km 18 km 22 km
 Werkelijke afstanden            
 Aantal rustposten 0 0 0 0 0 0
 Starturen: van 8u tem 15u00 15u00 15u00 14u00 13u30 12u30
 Aankomst: vóór 17u30 Kleinste afstand toegankeljk voor G-Sport Toegankeljk voor rolstoelgebruikersToegankeljk voor kinderwagens Honden toegelaten, mits aangelijnd Toegankeljk voor kinderwagens Honden toegelaten, mits aangelijnd Honden toegelaten, mits aangelijnd Honden toegelaten, mits aangelijnd Honden toegelaten, mits aangelijnd Honden toegelaten, mits aangelijnd
 
 

Beschrijving
Met de Lakebosschentocht, aan mooie herfstvergezichten geen tekort. Na enkele opwarmingsstraatjes langs de dorpskern wandelen we naar de vrije basisschool toe. Het is voor de eerste keer natuur prijs. Een prachtige dreef, in het zonnetje, de majestueuze bomen met hun verkleurende bladeren, het groene gras en de veelkleurige bladeren ritselen onder de voeten door. Wat wil je nog meer? Dit is een herfstwandeltocht. Een momentje later komen we in het open landschap met een prachtig zicht op de bergen. Rechts het rustige dorp en links de woonkern Ruddervoorde Sint Godelieve. Allemaal mooi om zien. We stappen rustig verder genietend van het afwisselende herfstlandschap. Op de velden nog wat ma? en wat wintergroenten met opvallend heel veel lekkere spruiten. Wij naderen langzaam maar zeker het bosgedeelte. Via de bosvelddreef en de kapelledreef betreden wij het domein van het kasteel der Lakebosschen. Een prachtig gerestaureerd kasteel met geschiedenis.
Na van dit alles te hebben genoten, kan men terug de baan op om enkele honderden meter verder heerlijke bosdreven ingestuurd te worden. En om nadien terug in open veld terug te genieten van het herfstlandschap. 

De kleinste afstand is toegankelijk voor G-Sport, kinderwagens en rolstoelgebruikers. Nordic Walking.


Kleinste afstand toegankeljk voor rolstoelgebruikersKleinste afstand toegankeljk voor kinderwagensHonden toegelaten, mits aangelijndNordic WalkingToiletten op startplaats ? controleposten

Door de coronacrisis zijn volgende regels en beperkingen van toepassing:
- bij het binnengaan van het sportcomplex Riderfort is een mondmasker verplicht en respecteren we de sociale afstand van 1.5 m.
- bij het betreden van de startzaal is het ontsmetten van de handen verplicht
- de startzaal is toegankelijk van 7.45u t.e.m. 15.15u
- in de startzaal is enkel inschrijven en afstempelen mogelijk. Het inschrijving en afstempelen gebeurt na elkaar zodat u zich slechts eenmaal dient aan te bieden in de startzaal.
- er is geen verkoop van drank of voeding (We brengen zelf onze picknick mee en nemen het afval terug mee naar huis)
- er zijn geen rustposten
- aan het sportcomplex zijn de toiletten toegankelijk voor de wandelaars.

Wandelaars aangesloten bij een erkende wandelclub worden geregistreerd via hun lidkaart. Anderen moeten hun naam, adresgegevens en telefoonnr. achterlaten op de inschrijvingskaart.
We vragen de instructies van de coördinatoren in de zaal te volgen. Op deze manier zullen we er een aangename en deugddoende wandeldag van maken.
 

Start
Tussen 8 en 15 uur.
Zaal Ridefort, Sportstraat 2, 8020 Ruddervoorde


Inschrijfprijs
€ 2,00 (Ledenkorting: € 0,50)
Kinderen jonger dan 12 jaar wandelen gratisKinderen jonger dan 12 jaar: gratis
(Kinderen dienen zich persoonlijk aan te melden aan de stand inschrijvingen met hun lidkaart of identiteitskaart).Te bereiken
Kaart startplaatsmet de wagen: E403 (A17), afrit 11 richting Ruddervoorde en marspijlen volgen.
Klik op de kaart om een routebeschrijving op te maken.

Lijnbus 21 Brugge-Zwevezele-Tielt, halte Ruddervoorde-Dorp (+/- 100m van startplaats).
Belbus 79 Torhout-Oostkamp-Zedelgem, halte Ruddervoorde-Dorp (+/- 100m van startplaats).
Klik op het logo van De Lijn om een traject-beschrijving op te maken. We zijn niet verantwoordelijk voor wijzigingen die door De Lijn doorgevoerd worden.


Inlichtingen parcours: tel. 0477 96 90 01, E-mail: parcoursmeester@godelievestappers.be

Inlichtingen organisatie: tel. 0473 78 77 16, E-mail: voorzitter@godelievestappers.be